HomeWorld Special Needs Games, Beng van der Eng Toernooi BeverwijkJudoWorld Special Needs Games, Beng van der Eng Toernooi Beverwijk

World Special Needs Games, Beng van der Eng Toernooi Beverwijk

BEVERWIJK – Het weekend van 12,13 en 14 april stond in het teken van het grote internationale judotoernooi in Beverwijk georganiseerd door ‘Beter Judo’.

Tijdens dit grootste aangepaste judo-event in Nederland doen heel veel landen mee, zoals de Verenigde Staten, Brazilië, Israël en bijna alle landen uit Europa.
Vrijdags is altijd de zogeheten ‘divisioning’ waarop wordt bekeken of judoka’s nog op het juiste niveau zitten en waarop workshops voor de judoka’s en coaches zijn gepland.

Zaterdag is het de wedstrijddag voor de judoka’s van niveau 1 en 2 en waarop de Special Needs World Games en de Kata-wedstrijden gehouden worden. Zondag is het de wedstrijddag voor alle aangepaste judoka’s, van alle niveaus, die uitkomen op het Beng van der Eng-toernooi. Team Tanoshii/Conscius Sports was ook aanwezig met drie judoka’s, waarvan één judoka aan alle drie de wedstrijden meedeed.

Karin van Dijk streed zaterdag tijdens de Special Needs World Games als 15-jarige bij de senioren mee. Ze deed het super goed en was oppermachtig, mede door de coaching van Jan Rust Sensei en werd dan ook een verdiende kampioen.

In de middag kwam Karin van Dijk uit in de Kata-wedstrijden, samen met een voor haar onbekende partner (Hailan Fobbe). Deze was voor deze gelegenheid door Tycho van der Werf Sensei uitgezocht. Ook hier werd het koppel tot kampioen van haar klasse uitgeroepen.

Zondag was toernooibegeleidster Suzanne van Dijk samen Met Karin van Dijk, Mason van Dijk en Rosan Vissers op het Beng van de Eng-toernooi aanwezig. Mason wist in zijn poule drie van de vier wedstrijden te winnen. In de middag moesten er nog wat partijen gedraaid worden en helaas was toen de aandacht wat weg bij Mason, maar hij wist een supermooie 3de plek mee naar huis te nemen.

Rosan Vissers moest uitkomen in een poule van 6. De eerste wedstrijd verloor ze, maar de andere won ze door supergoed judo en werd ze een verdiende 2de van de dag. Karin van Dijk kwam ook op de mat tijdens deze wedstrijden en ook hier was ze weer oppermachtig en werd voor de 3de keer dat weekend kampioen.

Voor de judoka’s was het een topweekend. Dit niet alleen door de resultaten, maar ook het judoën tegen tegenstanders van over de hele wereld, nieuwe vriendschappen sluiten en ervaringen opdoen; daar draait het bij judo zeker ook om.

Allemaal gefeliciteerd met jullie behaalde plaatsen, bedankt voor het coachen van de kanjers en de organisatie super bedankt voor de organisatie!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Meld je nu aan!

Ontdek de kunst van judo en versterk je lichaam en geest. Schrijf je nu in voor lessen op alle niveaus, onder begeleiding van ervaren trainers. Doe mee aan onze gemeenschap en ontwikkel discipline, respect, en zelfvertrouwen.

Dé judo sportschool in Geffen, Nistelrode, Nuland en Uden.

© 2024 · 7am Management