Valpreventie voor Ouderen

Valpreventie bij ouderen is van cruciaal belang om ernstige verwondingen te voorkomen en hun zelfstandigheid te behouden. Met het toenemen van de leeftijd stijgt het risico op vallen aanzienlijk. Deze gids biedt essentiële informatie over valpreventie en de mogelijkheden voor vergoeding.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Valpreventie bij Ouderen: Veiligheid en Zelfstandigheid in 2023


Naarmate mensen ouder worden, groeit het risico op vallen. Dit artikel belicht de belang van valpreventie voor ouderen, een cruciale zorg om ernstige verwondingen te vermijden en zelfstandigheid te behouden. Valpreventie, essentieel voor de senioren, kan deels vergoed worden door zorgverzekeringen en gemeentelijke regelingen. Ontdek hier alles over valpreventie, inclusief wat vergoed wordt en wat niet.

Valongevallen zijn een vooraanstaande oorzaak van letsel bij personen ouder dan 65 jaar, met bijna de helft van deze ongevallen die resulteren in ernstige blessures zoals hersenletsel of botbreuken. Dit verhoogt de zorgbehoefte na een val. Door risicofactoren te identificeren en aan te pakken, helpt valpreventie deze ongelukken te verminderen of te voorkomen.

Veel van deze ongevallen gebeuren thuis, en trainingsprogramma’s gericht op balans, loopvermogen en spierkracht kunnen het valrisico aanzienlijk verminderen.

Onderdelen van zorg bij valpreventie:

  • De val risicotest: Een beoordeling om het valrisico van ouderen vast te stellen.

  • De val analyse: Analyse van oorzaken, zoals verminderde spierkracht, zichtproblemen, valangst, en huiselijke gevaren (gladde vloeren, losliggende tegels, slechte verlichting).

  • Gepersonaliseerd advies: Inclusief medicatieaanpassing, verbetering van het gezichtsvermogen, woningaanpassingen en een trainingsprogramma.

Voor meer informatie over valpreventie en de gerelateerde kosten, vul ons contactformulier in. Binnen 7 werkdagen nemen wij contact met u op.

Meld je nu aan!

Ontdek de kunst van judo en versterk je lichaam en geest. Schrijf je nu in voor lessen op alle niveaus, onder begeleiding van ervaren trainers. Doe mee aan onze gemeenschap en ontwikkel discipline, respect, en zelfvertrouwen.

Dé judo sportschool in Geffen, Nistelrode, Nuland en Uden.

© 2024 · 7am Management